Proces BUTTO FRANCISC


Decizie de sanctionare

Contestatie

Intampinare

Scrisoare medicala

Un comentariu (+add yours?)

 1. BUTTOFRANCISC
  sept. 01, 2011 @ 11:58:56

  1. In primul rand, legat de cazul meu, trebuie sa fac o precizare .Eu am fost sanctionat pt.ca nu am purtat costumul din dotare in data de 08 06 2011 .Dar purtarea costumului nu era obligatorie atunci si nu este nici la aceeasta data.Conform unei circulare care a aparut la poarta , incepand din data de 01 o3 2011 , tinuta minima obligatorie ,si care trebuie purtata se compune din pantalonii de la costum si camasa din dotare .In acest sens , toti vatmani au fost obligati sa semneze un tabel prin care. conducerea se asigura ca s-a luat la cunostiinta aceea circulara .Trebuie sa precizez ca eu nu am semnat acel tabel, nefiind de acord cu obligativitatea purtarii costumului in timpul serviciului ,pt ca consider ca la CTP nu sant date conditiile minime pt a fi purtat un costum in timpul serviciului.Deci nu pot fi sanctionat pt . nepurtarea costumului ,luat in ansamblu atata timp cat purtarea tinutei complecte cuprinzand si aceea haina nu este obligatorie .Fac aceasta precizare ca sa se inteleaga faptul ca aceea expresie ” tinuta vestimentara adecvata” se refera doar la aceea camasa si acei pantaloni de la costum .

  2.Am fost chemat oficial , printr-un convocator pe care am fost pus sa il semnez , in vederera cercetarii premergatoare unei sanctionari ; am fost obligat sa scriu o nota explicativa , apoi m-i sa cerut o hartie de la medicul dermatolog , care sa dovedeasca ca nu pot purta aceea camasa . Si cu toate astea am fost sanctionat cu acel Avertisment, in care se spune ca atat apararea formulata de mine prin aceea nota explicativa , cat si scrisoarea medicala adusa de la dermatolog, nu sant luate in considerare .

  3.Aceasta expresie Tinuta vestimentara adecvata, a fost cuprinsa in regulamentul de ordine interioara si in urma cu 15 ani cand m-am angajat la CTP. Atunci avea un cu totul alt inteles, si insemna ca putem purta orice fel de imbracaminte decenta, care sa nu fie stridenta; dar nu aveam voie, vara cu slapi de plaja; pantaloni scurti sau maieu. In urma cu vre-o 3-4 anii, datorita caldurilor insuportabile de afara n-i sa permis si chiar recomandat de catre directorul CTP de atunci sa venim in maieu si pantaloni scurti .
  Asa ca depinde de interpretare .

  4.Nu stiu daca s-a tinut vre-o licitatie, dar stiu ca firma care a facut costumele a fost, una care avea ca angajati si persoane cu handicap. Si acest lucru sa vazut in felul in care s-au confectionat tinutele. Haina este stramta, nu pot incheia nasturii, este foarte rigida la umeri, creindu-mi un handicap serios care ma limiteaza in miscarii, iar manecile hainei sant mai scurte cu 10cm. Pantalonii au fost modificati de mine, la un vecin de-al meu croitor, acestia au fost scurtati cu aproximativ 40 cm si a fost pus un ic intre picioare pt. a putea fi purtati. Acel vecin care mi-a modificat pantalonii, mi-a spus ca nu poate face nimic cu sacoul, acesta este un rebut si ca persoana care a facut costumul probabil nu are nici o tangenta cu croitoria. Deci nici nu poate fi vorba, ca, acel costum sa fie confortabil asa cum prevedea caietul de sarcini, si in conseciinta nici nu am cum sa-l port in timpul serviciului, pt ca m-ar stanjenii in miscare.
  Dupa ce s-au luat masuratorile in mare graba, nu a mai existat nici o proba la care sa se vada eventualele probleme. Apoi au fost chemati pt ajustari, toti cei al caror haine se mai puteau ajusta, dar eu nu m-am dus, pt. ca la a mea, nu avea cum sa-i creasca manecile cu 10cm.

  5.Se face afirmarea, ca din cauza lipsei vestiarelor, CTP -ul permite purtarea uniformelor pe drumul la si de la serviciu. Referitor la acest aspect tin sa fac doua precizari: 1. Purtarea insemnelor CTP, pe drumul la, si de la serviciu este o forma de reclama facuta firmei, si acest lucru nu pot fi obligat sa il fac fara a m-i se acorda o indemnizatie corespunzatoare. Nu exista nici un spor la salariu, care sa fie acordat salariatilor pt. aceasta reclama gratuita. Si 2.In acest moment imaginea firmei este atat se sifonata , incat, nu a-si indrazni sa intru pe peronul unei statii de tramvai , imbracat in uniforma CTP la orele de varf , pt ca a-si risca sa fiu insultat , scuipat sau chiar agresat fizic de calatorii stresati, care, asteapta in soare , uneori zeci de minute dupa cate un tramvai care nu mai vine .

  6. Medicul de medicina muncii, cu care are contract CTP, este aceeasi persoana care im-i este si medic de familie. In dosarul meu medical care se afla in custodia dansei, exista destule insemnari care sa dovedeasca ca, eu la varsta de 14 ani am fost diagnosticat cu alergie, si ca urmare am totalizat aproximativ 4 ani de tratament,din care aproxinativ 3 ani de tratament injectabil; pt .acesta afectiune. Totodata in urma cu mai multi anii, am fost diagnosticat si tratat de mai multe ori cu afectiunea de dermatita de contact. De atunci aceasta afectiune apare la mine periodic, pe timp de vara, fiind favorizata de 2 aspecte importante ale vietii de vatman la CTP Arad, lipsa instalatiilor de climatizare din cabina vatmanului si canicula persistenta de afara. Am invatat o modalitate de a ma trata singur rapid si eficient acasa si din aceasta cauza in ultima vreme nu am mai considerat necesar prezentarea la medic pt.aceasta problema .

  7.Se afirma de catre CTP ca uniforma nu este lenjerie…..Dar aceea camasa, care se poarta, direct pe piele, in schimb este considerata lenjerie, si compozitia acesteia este cea care favorizeaza aparitia acelei afectiuni.Doamna Dr FOLESCU FLOARE este sefa sectiei dermatologie de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ARAD. Dansa este o autoritate in materie, iar eu mi-as fi permis sa o deranjez daca nu a-si fi avut
  probleme dermatologice serioase si nu a-si fi suferit acea dermatita de contact de care am si fost tratat de dansa.Si aici trebuie sa fac o precizare, doamna dr Folescu, are cabinet medical particular, deci singura posibilitate de a fi consultat de catre dansa este doar contracost la acel cabinet medical, asa ca aceea scrisoare medicala mi-a
  dat-o in nume personal,iar recomandare pe care a facut-o, de-a se evita purtarea lenjeriei, din material sintetic, se refera exact la aceea camasa din material sintetic care favoriozeaza aparitia dermatitei .

  ARAD O1 09 2011 BUTTO FRANCISC IOAN

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: